Saturday, March 20, 2010

U ought to be ashamed of yourself

Fuuh lame gile tak blog.. Tak tau nak merepek ape tapi kali ni aku tulis la jugak dlm idup aku. Huhu dah setahun 3 bulan aku menjejaki alam dewasa yg ntah apex2 harap aku insap cepat . Anyway...


Last week ayah aku on the way ke KL ilang wallet die... Sian IC/C.Card/Driving license semue hilang abes lesap The End....Oh back then mase aku 15 tahun, aku pun penah ilang kad bank , buku bank dan macamx2 lagi berkaitan ngan bank. Akibatnye aku kene lepuk ngan ayah aku dan ayah aku cabut Ram PC aku taruk dlm kete wira die (which skang aku drive muhahahaha).

So ayah aku call aku ckp.

"Iman, Papa hilang wallet kat Genting Sempah. "

Dlm hati aku ( so is this my chance to trash him back?) . Aku pun reply cam biase ngan orangx2 yg aku chat kat YM/Gtalk "ic".. So Ayah aku ckp. "Pinjam RM200" ..

So mase ayah aku ckp camtu, kebetulan pulak aritu masuk duit claim+allowance yg sangat hot. Yelah claim masuk maksudnye enjoy tgh bulan until akhir bulan.
So yg terbayang dlm pikiran kepala aku :

"Claim baru je masuk . baru nak enjoy di #@$#$# and beli #$#$#$ ..."

Tapi tetibe aku teringat pula zaman aku kecikx2 dulu. Garangx2 ayah aku, nak mintak beli toy ke cd game ke barang komputer aku mesti ckp

"Papa nak tu, papa nak ni"

Lalu aku pun terpkir, janganx2 time aku mintak macamx2 kat ayah aku mase kecikx2 dulu , duit claim ayah aku pun baru je masuk dan mungkin die terpkir (accuracy is not important here).

"Claim papa baru je masuk, baru nak ..... . Tapi takperlah nantix2 beli Iman nye barang dulu ").


Aku merasa sangat hina , malu + terharu. Since aku tak pernah pkir ayah aku mungkin nak spend harta die kat tempat lain yang lagi bermakna cam shares, insurance and mutual fund.) Tapi die spend on barangx2 geek aku yg (ntah aku take for granted ).

So owh aku reply laa

No Problem at all..

Love u Old Man..

\

5 comments:

Sebarang komen yg haruslah ditulis dengan laras bahasa yang betul dan pastikan ia tidak berunsur jualan,marketing dan sebagainye. Tanpa segan silu saya akan mendelete tanpa mercy.